Możliwe, że próbujesz uzyskać dostęp do tej witryny z zabezpieczonej przeglądarki na serwerze. Włącz obsługę skryptów i ponownie załaduj tę stronę.
GRUPA ORLEN
GRUPA ORLEN (strona główna)
PKN ORLEN
ORLEN Administracja
ORLEN Asfalt
ORLEN Aviation
ORLEN Baltic Power
ORLEN Baltics Retail
ORLEN Budonaft
ORLEN Capital AB
ORLEN Centrum Serwisowe
ORLEN Deutschland
ORLEN Eko
ORLEN KolTrans
ORLEN CUK
ORLEN Laboratorium
ORLEN Lietuva
ORLEN Ochrona
ORLEN OIL
ORLEN Paliwa
ORLEN Południe
ORLEN Projekt
ORLEN Serwis
ORLEN Upstream
ORLEN Upstream Canada
Fundacja ORLEN
Anwil
Centrum Edukacji
PPPT
Ship-Service
ORLEN UNIPETROL
Home
Mapa serwisu
Kontakt
POLSKI
ENGLISH
DEUTSCH
Szukaj
Szukaj
GRUPA ORLEN
WYBIERZ SPÓŁKĘ
O firmie
Rada Nadzorcza
Zarząd
Struktura akcjonariatu
Misja
Systemy Zarządzania
Informacja na temat środków bezpieczeństwa i sposobu postępowania w przypadku wystąpienia poważnych awarii
Kultura Korporacyjna
Orkiestra Górnicza
Dane Rejestrowe
Bezpieczeństwo Procesowe
Film korporacyjny
Kontakt w sytuacjach kryzysowych w Solino SA
Film korporacyjny 2
DLA AKCJONARIUSZY
Komunikaty
Nasza oferta
Uzdatnianie wody
W Twojej kuchni
Przemysł spożywczy
Przemysł mięsny
Paszarnie, rolnictwo, leśnictwo
Przemysł chemiczny
Zimowe utrzymanie dróg
Nasze produkty
Kontakt do działu marketingu i sprzedaży
Dla mediów
Aktualności
Galeria
Kontakt
Multimedia
Kontakt
Kontakt
Formularz kontaktowy
Oferta Grupy ORLEN
Oferta w Polsce
Oferta w Czechach
Oferta na Litwie
Przetargi Grupy ORLEN
Kariera
DLA DOSTAWCÓW
Kodeks postępowania dla Dostawców
Platforma CONNECT
Załączniki do umowy
SPONSORING
Dane Osobowe
Jesteś tutaj:
Strona główna
/
Nasza oferta
/
Przemysł mięsny
Dla niedowidzących
Rozmiar tekstu:
A
A
A
Nasza oferta
Uzdatnianie wody
W Twojej kuchni
Przemysł spożywczy
Przemysł mięsny
Mieszanka peklująca
Paszarnie, rolnictwo, leśnictwo
Przemysł chemiczny
Zimowe utrzymanie dróg
Nasze produkty
Kontakt do działu marketingu i sprzedaży
Przemys³ miêsny
Zawartość strony
Najczęściej stosowanym konserwantem w przemyśle mięsnym jest
sól
peklująca. Głównym jej zadaniem jest powstrzymanie rozwoju bakterii. Mieszanka peklująca zawiera saletrę. Gdyby mięso zostało posolone tylko solą kuchenną bez dodatku saletry, mięso nabrałoby barwy brudnoszarej. Mięso o takim kolorze nie wyglądałoby zbyt apetycznie i z pewnością nie byłoby zdrowe, gdyż bakterie mogłyby się swobodnie rozwijać. Dzięki tej właściwości mięso zachowuje świeżość przez długi czas, nie tracąc jednocześnie walorów smakowych i wizualnych.
Marki Grupy ORLEN
wersja PDF
drukuj stronę
poleć znajomemu
DO GÓRY
O firmie
Rada Nadzorcza
Zarząd
Struktura akcjonariatu
Misja
Systemy Zarządzania
Informacja na temat środków bezpieczeństwa i sposobu postępowania w przypadku wystąpienia poważnych awarii
Kultura Korporacyjna
Orkiestra Górnicza
Dane Rejestrowe
Bezpieczeństwo Procesowe
Film korporacyjny
Kontakt w sytuacjach kryzysowych w Solino SA
Film korporacyjny 2
DLA AKCJONARIUSZY
Komunikaty
Nasza oferta
Uzdatnianie wody
W Twojej kuchni
Przemysł spożywczy
Przemysł mięsny
Paszarnie, rolnictwo, leśnictwo
Przemysł chemiczny
Zimowe utrzymanie dróg
Nasze produkty
Kontakt do działu marketingu i sprzedaży
Dla mediów
Aktualności
Galeria
Kontakt
Multimedia
Kontakt
Kontakt
Formularz kontaktowy
Oferta Grupy ORLEN
Oferta w Polsce
Oferta w Czechach
Oferta na Litwie
Przetargi Grupy ORLEN
Kariera
DLA DOSTAWCÓW
Kodeks postępowania dla Dostawców
Platforma CONNECT
Załączniki do umowy
SPONSORING
Dane Osobowe
Sól
Uzdatnianie wody
Polityka prywatności i cookies
Przetargi
Rejestr zbiorów danych osobowych
ORLEN Team
Grupa ORLEN
VERVA Racing Team
Grupa ORLEN na YouTube